A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 244

Werking droogijsstralen | droogijsstralenfriesland.nl
  • Droogijsreiniging: duurzaam, snel en effectief

De Loads 9, 8491 PH Akkrum T 0566 - 840298 E info@bottingamc.nl

Werking van droogijsstralen

Droogijs is bevroren C02. Onder gepaste druk worden kleine en ingewikkelde onderdelen waar u moeilijk bij kunt schoongemaakt. Als gevolg van de koudeschock (-79,5°C) en de kracht van de straal laat het vuil los. Het CO2- gas vervliegt.

voordelen droogijsstralen

 

Techniek droogijsstralen

De techniek van droogijsstralen is niet te vergelijken met zandstralen of hogedruk reinigen. Afhankelijk van de gevoeligheid van het schoon te maken oppervlak wordt de druk van het droogijsstralen aangepast. Daardoor voorkom je schades aan machines door hoge druk. Droogijsstralen geeft geen afval. En omdat het ook geen water of waterdamp geeft kan het gebruikt worden bij en op elektriciteit en in machines.

Droogijsstralen is milieuvriendelijk

Er worden geen chemische middelen gebruikt en er is geen afvalwater. Droogijsstralen is een milieuvriendelijke schoonmaaktechniek. Het droogijs is een volledig natuurlijk product.

Droogijsstralen is een koolzuurgasrecycling proces. De koolzuurgas (C02) wordt aan de lucht onttrokken, krijgt een vaste vorm bij een tempratuur van (-79,5°C) en na gebruik verdampt het weer. We lenen het C02 van de natuur en geven het na nuttig gebruik gewoon weer terug.

Fasen reinigingsproces droogijsstralen

Het reinigingsproces bestaat uit drie fasen:

  1. Mechanisch. De droogijskorrels accelereren in de luchtstroom en raken de te verwijderen aanslag met hoge snelheid, waardoor deze los laat.
  2. Thermisch. De lage temperatuur van het droogijs (-79,5°C) maakt de aanslag broos, veroorzaakt scheurtjes in de aanslag, zodat het vuil gemakkelijk loslaat.
  3. Sublimatie. Wanneer de droogijskorrels een oppervlak raken, sublimeren ze van vaste vorm naar gas. Hierdoor wordt het volume 700 keer vergroot, waardoor de aanslag als het ware ”explodeert”.

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan

  • * velden zijn verplicht.